top of page

Decoupled CMS

CMS decuplat oferă companiilor cea mai robustă și mai rezistentă opțiune din toate modelele CMS. Aflați mai multe despre ce este CMS decuplat și de ce poate fi alegerea potrivită pentru compania dvs.

Este ușor să vă confundați cu toate tipurile de sisteme de management al conținutului (CMS). Varietatea în creștere a clasificărilor CMS se poate amalgama rapid într-un amestec de etichete pe care ați prefera să le ignorați.

Cu toate acestea, ignorarea a ceea ce fac diferitele tipuri de CMS-uri nu este recomandată. Tipuri specifice de CMS oferă soluții mai bune pentru companiile cu nevoi diferite.

CMS decuplat oferă un prim exemplu. Este unic de la alte CMS-uri și este perfect pentru companiile care doresc să construiască un sistem de distribuție a conținutului pentru viitor, pentru canalele digitale existente și viitoare.

Citiți mai departe pentru a afla ce este un CMS decuplat și pentru a determina dacă acesta este cel mai potrivit CMS pentru nevoile afacerii dvs.

CMS decuplat poate fi decapitat, dar nu este fără cap
Arhitectura CMS are două componente cheie - o bază de date de conținut back-end (adică corpul) și o capacitate de publicare digitală front-end (adică head). Separarea celor două este ceea ce face CMS decuplat unic de alte tipuri de CMS.

Cât de diferențiat CMS diferă de CMS tradițional
Tradițional - denumit și vechi - software-ul CMS împletește capul și corpul într-un singur pachet software. Corpul și capul sunt inseparabile. Nu puteți face modificări la unul fără a afecta celălalt.

Actualizările de software CMS vechi vor avea un impact atât asupra proceselor front-end, cât și asupra proceselor back-end. Legacy CMS vă gestionează conținutul și vă poate ajuta să îl livrați, dar nu este flexibil sau nu răspunde nevoilor în evoluție ale unei companii sau ale canalelor de marketing. De exemplu, atunci când web-ul a fost receptiv din cauza adoptării site-ului mobil, CMS-urile vechi au avut nevoie de timp pentru a se actualiza, astfel încât publicarea acestuia să fie și receptivă. Modificările au necesitat actualizarea tuturor elementelor din sistem.

Cât de decuplat diferă de cel fără cap
Cu toate acestea, un CMS decuplat nu este un CMS fără cap, deoarece ambele arhitecturi rămân disponibile. Un CMS decuplat are capabilități de publicare încorporate și flexibile pe care companiile pot alege să le folosească - sau nu. Modul în care interacționează cele două arhitecturi este complet autonom. Utilizarea capului CMS este opțională.

CMS-urile fără cap sunt diferite. Nu oferă capabilități de proiectare sau publicare front-end. Au un singur loc de muncă - să creeze și să gestioneze livrarea de conținut digital. Un CMS decuplat are încă un cap, dar capul nu controlează corpul - și invers.

Diferența poate părea mică, dar un CMS decuplat oferă mai multe opțiuni livrate decât un sistem fără cap. Din punct de vedere al publicării, este preventiv. Vă ajută echipa să pregătească conținutul pentru publicare și să îl împingă în grabă pe web. În plus, CMS decuplat vă permite, de asemenea, să publicați pe orice mediu sau aplicație specificați. Oferă control total asupra modului în care conținutul dvs. va apărea pe diferite canale.

Componente CMS decuplate
Fiecare CMS decuplat are patru componente cruciale. Acestea includ:

Baza de date: Unde vă stocați conținutul
Back-end de creare a conținutului: unde vă creați conținutul
API de conținut: puntea dintre back-end și front-end
Front-end: implicit și modificabil
Componentele compartimentate fac CMS decuplat rezistent la viitor
Spre deosebire de CMS-urile vechi, CMS-urile decuplate nu vă obligă să creați anumite tipuri de conținut. Un CMS decuplat vă permite să creați șabloane de conținut, opțiuni de aspect și să utilizați un editor WYSIWYG după cum este necesar. Vă puteți actualiza în mod constant conținutul, deoarece capul este autonom de restul CMS.

Avantajul CMS decuplat este că vă puteți adapta conținutul disponibil permanent folosind noi șabloane și standarde concepute pentru noi tipuri de canale. Nu sunteți blocat în anumite șabloane sau machete, indiferent de suportul dorit - sau până când furnizorul dvs. nu actualizează întregul CMS. Natura autonomă a conținutului dvs. din prezentare înseamnă că capabilitățile capului dvs. CMS pot evolua pentru a satisface noile nevoi omnicanale.

Este CMS decuplat soluția potrivită pentru compania dvs.?
Un CMS decuplat este o opțiune excelentă pentru multe companii. Există trei motive pentru care doriți să utilizați un CMS decuplat față de alte opțiuni.

1. Aveți dezvoltatori interni?
Dacă utilizați un CMS decuplat, doriți să utilizați capul decuplat. Aici se află cea mai mare parte a avantajului serviciului. Va trebui să aveți acces la un dezvoltator sau la o echipă de dezvoltatori pentru a vă menține și actualiza CMS decuplat în timp.

Este necesar accesul la dezvoltatori sau un buget pentru angajarea dezvoltatorilor, astfel încât să puteți utiliza API-ul CMS pentru a crea:

Aspecte de conținut
Interfețe și design-uri web și aplicații pentru utilizatori
Experiențe fluide ale utilizatorilor
Proiecte pentru canale noi, viitoare
CMS decuplat nu oferă prea multe îndrumări pentru partea capului CMS. Depinde de dvs. și de afacerea dvs. să dezvoltați acest lucru pe cont propriu.

2. Trebuie să proiectați multe pagini de destinație diferite sau site-uri web cu o singură pagină?
Utilizarea unui CMS pentru site-uri web cu o singură pagină poate părea contraintuitivă. Un CMS decuplat este perfect pentru a împinge conținutul către tot felul de canale diferite. Cu toate acestea, este, de asemenea, la îndemână pentru crearea de site-uri de marcă multiple, nenumărate și variate.

Dacă controlați multe mărci, un CMS decuplat vă va permite să creați mai multe modele și machete pentru diferitele dvs. mărci, împingând același conținut către alte produse.

3. Vânzările companiei dvs. sunt finalizate offline?
CMS decuplat este excelent pentru gestionarea conținutului și nevoile de publicare idiosincrazice. Cu toate acestea, nu este atât de grozav pentru site-urile de comerț electronic. De ce? Crearea front-end-urilor capabile de comerț electronic depășește adesea capacitățile încorporate ale unui API CMS decuplat. Poate fi necesar să dezvoltați soluții interne de la zero, adăugând costuri și limitând flexibilitatea pe care CMS decuplată o oferă de obicei.

Dacă compania dvs. este un site de comerț electronic, o soluție CMS fără cap sau moștenită poate fi cea mai bună alternativă.

Avantajele platformelor CMS bazate pe cloud
Un lucru este sigur: dacă produceți conținut digital pentru marketing și vânzări, trebuie să găsiți o soluție CMS sau platformă de experiență digitală (DXP).

Scopul este să îl alegeți pe cel potrivit pentru nevoile afacerii dvs. Indiferent de soluția dvs., software-ul dvs. trebuie să ofere trei capabilități:

Conținut centralizat. Echipele dvs. trebuie să știe că lucrează în permanență cu cel mai recent și cel mai actual conținut. Modificările aduse conținutului trebuie să fie instantanee și să se repete pe toate canalele.
Acces la conținut. Echipele dvs. de marketing și vânzări au nevoie de acces constant, în timp real, la tot conținutul pentru a eficientiza fluxurile de lucru și a evita redundanța proiectelor.
Achiziționarea datelor clienților. Sistemul dvs. trebuie să furnizeze date despre modul în care clienții dvs. reacționează și consumă conținutul dvs., astfel încât să puteți crea informații despre experiența clientului. \ Indiferent de tip, sistemele CMS bazate pe cloud oferă toate aceste trei capabilități.

bottom of page