top of page

Feature test

Procesul de dezvoltare software de testare a mai multor variații ale unei caracteristici pentru a determina cea mai bună experiență a utilizatorului.

Cu testele de funcții, puteți valida dacă o funcție nouă pentru pagina web sau aplicație este potrivită. În același timp, puteți determina, de asemenea, ce variație a funcției va avea cel mai mare succes. Dacă testul de funcționalitate se termină cu succes, puteți lansa caracteristica cu configurația variantei câștigătoare a testului de caracteristici.

Cum funcționează testele de caracteristici
Testele de funcționalitate sunt similare cu testele A / B / n care vă permit să controlați dacă pentru fiecare variantă caracteristica asociată este activată sau dezactivată prin semnalizatoare de caracteristici (aliasă funcție de comutare). De asemenea, vă permite să controlați valorile variabilelor caracteristicilor pentru diferitele variabile asociate cu caracteristica.

Pe măsură ce vizitatorii interacționează cu site-ul sau aplicația dvs., testul caracteristicii acumulează valori legate de implicarea lor cu funcția. Apoi, puteți căuta statistici în tabloul de bord analitic pentru a determina dacă caracteristica duce la un comportament pozitiv sau negativ. În același timp, puteți determina, de asemenea, ce configurație a caracteristicii este mai reușită.

Avantajele testelor de caracteristici
Există o serie de cazuri de utilizare pentru testarea caracteristicilor:

Validați potrivirea caracteristicii
Testele de funcții vă permit să acumulați valori și să verificați dacă o caracteristică se potrivește bine și satisface cerințele afacerii dvs.

Configurând un test de caracteristică, puteți activa caracteristica pentru o anumită porțiune din trafic și o puteți dezactiva pentru restul. În acest fel, puteți măsura performanța valorilor dvs. atunci când funcția este activată și o puteți compara cu când este dezactivată, validând astfel dacă caracteristica va fi bună pentru a lansa în cele din urmă noua funcționalitate tuturor celor care utilizează produsul.

Determinați cea mai bună configurație a caracteristicilor
În plus față de activarea / dezactivarea caracteristicii dvs. la nivel de variație, puteți rula și un test de caracteristică pentru a experimenta diferite configurații și scenarii de testare pentru caracteristică. În acest fel, va fi posibil să se determine cea mai bună experiență de caracteristică.

Descoperiți bug-uri
În plus față de practicile standard de testare software, cum ar fi testarea unitară și testarea funcțională, testarea caracteristicilor poate fi o modalitate bună de a descoperi erori și probleme care pot apărea numai în cazurile marginale ale mediului dvs. de producție. Înfășurând funcții noi în semnalizatoare de funcții, puteți reda rapid orice erori fără o implementare a codului.

Iterează la perfecțiune
Pentru caracteristicile pe termen lung, puteți rula teste de caracteristici pe ele din nou și din nou și puteți determina cea mai bună configurație pentru ele pe parcursul vieții lor, ducând astfel la cea mai bună experiență posibilă.

Testarea caracteristicilor și livrarea continuă
Introducerea testelor de funcționalitate în procesul de livrare a caracteristicilor vă permite să validați rapid ideile, să examinați valorile și să determinați dacă funcția este gata să fie lansată tuturor, fără a fi nevoie să faceți o altă implementare a codului. De asemenea, puteți modifica diverse aspecte ale caracteristicii experimentând diferite configurații.

Odată ce ați terminat de colectat valori și sunteți mulțumit de rezultate, puteți lansa din nou funcția treptat către toată lumea, fără a fi nevoie să implementați cod.

bottom of page