top of page

Headless CMS for experience management

Headless CMS și Agile sunt instrumente uimitoare, care vă vor ajuta să construiți și să gestionați o experiență atractivă, omnichannel, pentru clienți. Aflați cum să profitați la maximum de soluția headless CMS.

Experiența clientului (CX) este condusă de conținutul dvs. digital, indiferent de canalul pe care îl folosesc clienții. CX de succes nu este doar omnicanal. Este fără sudură.

Utilizarea unui sistem de gestionare a conținutului fără cap (CMS) oferă marketerilor dvs. posibilitatea de a crea un CX perfect pentru clienții dvs. - acum și în viitor. CMS fără cap centralizează conținutul într-un hub care poate fi accesat cu ușurință de dezvoltatori pentru implementare pe orice canal. Vă permite să gestionați fără probleme experiența și călătoria clienților dvs. pe baza interacțiunilor lor cu marca dvs.

Mai jos vă oferim un ghid pentru alegerea și utilizarea unui CMS fără cap, examinând:

Ceea ce face CMS fără cap diferit de CMS vechi
Cum să utilizați CMS fără cap pentru a sprijini gestionarea experienței
Cum să vă treceți echipele la un CMS fără cap
Ce este o platformă de gestionare a experienței CMS fără cap?
Sistemele CMS vechi (alias CMS cuplate) sunt excelente pentru ceea ce au fost concepute - gestionarea conținutului pentru experiențele clienților bazate pe browser. Au revoluționat crearea, distribuirea și afișarea conținutului pe web. Apoi au evoluat pentru a face față provocărilor unui design receptiv. Astăzi, totuși, este puțin probabil ca clienții să interacționeze cu marca dvs. într-o fereastră de browser.

CMS-urile vechi se bazează pe o arhitectură monolitică care le permite să se aplece cu riscul de a se rupe în cele din urmă. De exemplu, pluginurile pot permite dezvoltatorilor să preia conținut de pe un CMS vechi și să îl insereze în alte canale. Totuși, astfel de remedieri post-facto se opresc atunci când vine vorba de a oferi o experiență robustă, omnicanală, personalizată. Ele fac adesea colectarea și centralizarea datelor clienților dificile, dacă nu chiar imposibilă.

CMS fără cap față de CMS vechi
Gestionarea experienței necesită un CX perfect pe toate canalele, deoarece CMS fără cap oferă un cadru agnostic flexibil, pentru a face exact asta într-un mod simplu.

CMS fără cap este format din trei componente de bază:

Baza de date de conținut
Interfață de gestionare a conținutului (backend)
Set de API-uri
Ceea ce face un CMS „fără cap” sau „decuplat” este doar un sistem backend. Nu există un mecanism de „publicare” încorporat. Acționează ca un hub de conținut pentru echipele dvs. de marketing și creativ. Conținutul este proiectat, integrat, editat, actualizat, organizat și stocat.

Conținutul este încărcat de marketing. Este distribuit de echipa dvs. DevOps. Dezvoltatorii dvs. utilizează API-uri CMS fără cap pentru a extrage și a integra conținut personalizat în diferite canale. Experiența dvs. pentru clienți va fi perfectă, indiferent de canalul pe care dezvoltatorii dvs. îl furnizează conținut, deoarece există un singur fișier de conținut pe care toți dezvoltatorii îl folosesc.

Utilizarea unui CMS fără cap face conținutul agil
Anumiți furnizori de platforme de experiență digitală au început să se refere la platformele lor CMS fără cap ca CMS agile. Aceasta este o nouă subcategorie de CMS fără cap care descrie un CMS fără cap integrat într-o platformă de experiență digitală mai mare.

Un CMS agil este un CMS fără cap care subliniază:

Content Hub - Un depozit final, infailibil, al tuturor versiunilor de conținut digital.
Infrastructură flexibilă - permite personalizarea instrumentelor și a fluxurilor de lucru de conținut pentru creatori, nu doar pentru dezvoltatori.
Omnichannel-First Design - integrează analiza automatizată și îmbunătățită AI a datelor clienților. Acest lucru permite personalizarea constantă, indiferent de modul în care clientul dvs. interacționează cu marca. Agile CMS facilitează, de asemenea, realizarea vânzărilor de pe orice canal.
CMS fără cap poate fi un CMS agil, deschizându-l la mai multe cazuri de utilizare și îmbunătățind scalabilitatea. Gândiți-vă la CMS agil ca la un CMS turbo-încărcat, fără cap, sporind eficiența în furnizarea conținutului.

Folosirea unui CMS fără cap pentru gestionarea experienței omnicanale
Motivele pentru a trece la CMS fără cap sunt prea numeroase pentru a fi analizate în întregime. În schimb, ne vom concentra pe cele șase caracteristici cheie, făcând CMS fără cap ideal pentru gestionarea experienței omnicanale.

1. Flexibilitate
CMS-ul fără cap este plin de conținut și sigur în cloud sau pe propriile dvs. servere personale. Modul în care doriți să distribuiți sau să distribuiți conținutul respectiv depinde complet de dvs. și de echipele dvs. creative. Echipa dvs. DevOps poate crea un CX perfect pentru orice canal folosind API-uri. Acest lucru oferă echipelor dvs. o flexibilitate completă și vă face conținutul rezistent la viitor.

2. Conținut concentrat
Specialiștii dvs. în marketing și creatorii de conținut nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la copierea ucigașului lor într-o arhitectură monolitică, axată pe browser, cu un CMS tradițional. CMS fără cap vă permite să vă concentrați pe crearea de conținut - folosind instrumentele pe care le preferați - în loc să le gestionați pentru distribuire. Dezvoltatorii vor folosi API-urile pentru a-l face să funcționeze perfect pe toate canalele. Echipele dvs. de marketing se pot concentra pe crearea de campanii omnicanale și personalizare fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la modul în care ar putea fi afișat diferit în funcție de context.

3. Viteza de livrare pe mai multe platforme
Conținutul stocat în CMS fără cap devine centralizat. Nu există versiuni diferite de conținut utilizate de dezvoltatori în aplicații diferite. Conținutul trăiește în CMS. Orice actualizări aduse acestuia vor fi actualizate universal pe toate canalele - în timp real. Aceasta înseamnă că modificările de conținut sunt aproape instantanee și întotdeauna omnicanale.

4. Administrare
CMS fără cap poate reduce costurile administrative. CMS vechi necesită de obicei angajarea de specialiști și administratori CMS pentru a gestiona utilizările de backend, frontend și plugin. CMS fără cap poate fi rulat din echipa dvs. DevOps. Mai bine, soluția CMS fără cap ar putea veni cu asistență integrată dacă este achiziționată ca parte a platformei de experiență digitală (DXP) a unui furnizor.

5. Implementare simplă și incluzivă
CMS fără cap se integrează cu fluxurile de lucru existente. Echipele dvs. pot converti și integra conținut în propriul ritm. Dezvoltatorii dvs. vă pot ajuta să concepeți interfețe unice de creare a conținutului care să corespundă nevoilor diferitelor echipe și proceselor iterative. CMS fără cap începe cu o amprentă minusculă și crește la fel ca și conținutul dvs.

6. Scalabil și sigur
În esență, CMS fără cap este o bază de date de gestionare a conținutului. Acest lucru îl face scalabil la infinit - pe serverele dvs. sau în cloud. CMS fără cap asigură, de asemenea, datele dvs. de conținut mai bine decât CMS vechi. Fără un frontend orientat spre web - care necesită o actualizare constantă a securității - rămâne în mare parte sechestrat de vulnerabilitățile CMS moștenite comune.

Trecerea la un CMS fără cap pentru gestionarea experienței
Este ușor să treceți la utilizarea unui CMS fără cap pentru gestionarea experienței clienților. Un CMS fără cap poate fi instanțiat în paralel cu sistemele și fluxurile de lucru existente sau introdus treptat, bucată cu bucată. Puteți începe astăzi să utilizați un CMS fără cap în organizația dvs. urmând una dintre cele două opțiuni.

În primul rând, puteți utiliza o soluție open-source. Această opțiune poate necesita unsoare de cot de la echipele de proiectare DevOps și UX pentru a face programul să se sincronizeze cu fluxurile de lucru existente și să fie prietenos cu creatorii de conținut.

A doua opțiune este de a angaja un furnizor CMS bazat pe cloud, fără cap sau CMS agil.

Platformele CMS bazate pe cloud vin cu exact API-urile și documentația de care aveți nevoie. De asemenea, veți primi șabloane modificabile și testate pentru integrarea conținutului. Suportul pentru echipele dvs. este adesea inclus și. Poate doriți să explorați implementarea CMS fără cap ca parte a unui pachet mai mare de platforme digitale de experiență.

bottom of page