top of page

Venituri per vizitator

O valoare pentru performanța site-ului web calculată prin împărțirea veniturilor totale la numărul total de vizitatori ai site-ului dvs. web.

Venitul pe vizitator (RPV) este o măsurare a sumei de bani generate de fiecare dată când un client vă vizitează site-ul web. Acesta este calculat prin împărțirea veniturilor totale la numărul total de vizitatori pe site-ul dvs. și este o metodă de estimare a valorii fiecărui vizitator suplimentar.

Cum se calculează RPV
Venitul pe vizitator este calculat prin simpla împărțire a veniturilor totale obținute într-o anumită perioadă de timp la numărul de vizitatori din aceeași perioadă de timp.

Ca exemplu ipotetic, dacă venitul dvs. pentru luna ianuarie este de 10.000 USD și site-ul dvs. primește 2.000 de vizitatori, RPV-ul dvs. ar fi de 10.000 USD / 2.000 sau 5 USD per vizitator.

De ce RPV este important
La fel ca alte valori de afaceri online, RPV vă ajută să vedeți ce funcționează și care nu funcționează în eforturile globale de vânzare ale companiei dvs. Valoarea venitului pe vizitator vă ajută să evaluați eforturile noi de achiziție a vizitatorilor pentru a vedea ce strategii funcționează. RPV poate fi, de asemenea, utilizat pentru a determina cât de mult vă puteți permite să cheltuiți pentru achiziționarea de utilizatori plătiți.

Un RPV cu tendințe pozitive este un indicator că lucrurile merg în direcția corectă, în timp ce o scădere a RPV poate indica un aflux de vizitatori necalificați pe site-ul dvs. sau o problemă cu pâlnia de conversie, cum ar fi un coș de cumpărături rupt sau o problemă de performanță pe site-ul web.

Dezavantaje ale măsurării RPV
RPV poate fi adesea o valoare zgomotoasă care nu reflectă întotdeauna cu exactitate starea afacerii dvs. online. Deoarece majoritatea vizitatorilor site-ului nu fac o achiziție, contribuie cu un procent semnificativ de zero valori la distribuirea veniturilor pe vizitator.

Astfel, un aflux mare de trafic necalificat poate duce la o reducere abruptă a RPV, deoarece traficul are o rată de conversie scăzută. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că există ceva în neregulă cu site-ul sau că acesta este un rezultat nedorit.

Traficul de calitate scăzută ar putea conduce la vânzări și ar putea duce la o creștere generală a valorii. Traficul care nu se convertește imediat în vânzări ar putea să se alăture în continuare listei dvs. de e-mailuri și să se convertească mai jos. Astfel, o reducere a RPV nu este întotdeauna un lucru rău.

O valoare alternativă bună pentru urmărire este valoarea medie a comenzii sau AOV. AOV poate fi o metodă mai semnificativă de urmărit, deoarece privește doar achizițiile și ignoră traficul care nu se convertește, ceea ce face mai dificil (deși nu imposibil) distorsionarea cu volume mari de trafic de calitate inferioară.

Cum se mărește RPV
Venitul pe vizitator poate fi mărit fie prin creșterea numărului de vizitatori care efectuează o achiziție pe site-ul dvs. (rata dvs. de conversie), fie prin creșterea cantității de bani cheltuiți pentru fiecare vizitator (valoarea medie a comenzii).

Rata de conversie poate fi îmbunătățită prin reducerea fricțiunii în pâlnia dvs. de vânzări, creând încredere prin dovezi sociale și creând îndemnuri convingătoare. Valoarea medie a comenzii poate fi mărită prin oferirea de produse la prețuri mai ridicate, oferirea de stimulente pentru comenzile în bloc și adăugarea de vânzări suplimentare în timpul procesului de vânzare.

Elementele exacte de pe site-ul dvs. de optimizat vor depinde de afacerea dvs. specifică sau verticală, dar îmbunătățind continuu site-ul dvs. și folosind testarea A / B pentru a măsura impactul modificărilor dvs., veți putea crește veniturile pe vizitator în timp.

bottom of page