top of page

Continuous integration

O practică de dezvoltare software și software în care codul este continuu integrat în portbagaj, unde aceste integrări sunt construite și testate automat.

Integrarea continuă (CI) este o practică de dezvoltare software și software în care codul este continuu integrat în portbagaj (un depozit partajat cunoscut și sub numele de master sau mainline) unde aceste integrări sunt construite și testate automat.

Prin integrarea mai regulată a porțiunilor de cod controlate în ramura principală, puteți găsi rapid erori și le puteți localiza mai ușor. Integrarea continuă ameliorează anxietatea de a spera că codul dvs. va funcționa atunci când îl combinați cu al tuturor celorlalți, deoarece aveți încredere în statutul său, în legătură cu linia principală.

Fără CI, dezvoltatorii de software trebuie să lucreze pentru a finaliza întreaga caracteristică înainte de a o combina cu restul bazei de cod. În momentul în care un dezvoltator a îmbinat-o cu linia principală, au existat atât de multe modificări încât provoacă ceea ce este cunoscut sub numele de conflict de îmbinare sau modificări concurente ale codului. Acest lucru provoacă fricțiuni în fluxul de lucru de dezvoltare, deoarece uneori durează ore până la rezolvarea și îmbinarea codului scris de diferiți membri ai echipei sau echipe.

Avantajele integrării continue
Creșteți viteza de dezvoltare
Prin aplicarea integrării continue, organizațiile pot crește viteza de dezvoltare, deoarece dezvoltatorii își pot izola părți din codul lor pentru a găsi în mod eficient erori în proiectele lor software și pentru a lansa noi caracteristici clienților fără a crea ficțiune în experiență. Dezvoltatorii pot integra caracteristici neterminate în ramura principală din spatele steagurilor de caracteristici fără a risca instabilitate.

În plus, dezvoltatorii pot lucra fără a fi nevoiți să vă faceți griji cu privire la detanglarea conflictelor de îmbinare dezordonate. Prin utilizarea semnalizatorilor de funcții sau a comutărilor de funcții, funcțiile care sunt în curs de desfășurare pot fi împinse într-o ramură partajată fără a bloca eliberarea din acea ramură.

Îmbunătățiți calitatea produsului
Când verificați codul mai frecvent, îmbunătățiți calitatea produsului, deoarece efectuați teste împotriva codului respectiv de mai multe ori pe zi și nu așteptați să se acumuleze o construcție gigantă înainte de a încerca să se integreze cu munca tuturor. Capacitatea de a controla porțiuni de cod permite dezvoltatorilor să se concentreze asupra calității codului și să livreze mai rapid și mai încrezător.

Fundație puternică de cod
Nu este realist să vă imaginați o lume în care aveți cod 100% fără erori, dar este posibil să aveți instrumente și procese pentru a prinde cele mai perturbatoare erori și ar trebui să facă parte din gândire pe măsură ce implementați integrarea continuă în cadrul companiei dvs. Atunci când practică CI, echipele au control complet și vizibilitate asupra a ceea ce este introdus în baza de cod și pot tria cu ușurință dacă o implementare a cauzat o eroare.

Instrumente de integrare continuă
Există multe instrumente CI disponibile care pot ajuta dezvoltatorii să implementeze integrarea continuă în procesul lor de dezvoltare software:

Control sursă - Controlul sursei și sistemele de control al versiunilor precum Git, Github (pentru software open source), Bitbucket și Subversion servesc ca depozit de coduri, precum și o modalitate de a îmbina modificările codului sursă și de a rezolva conflictele din codul care este integrat.

Teste automate - Odată cu integrarea frecventă a codului implicată în procesul CI, este important să se asigure calitatea codului care este fuzionat, astfel încât testele unitare automate și suitele de testare precum Jenkins și Selenium sunt cruciale.

Automatizarea construcțiilor - Instrumentele de integrare continuă încorporează, de asemenea, funcționalități care ajută la automatizarea procesului de construire, astfel încât compilările să fie lansate automat de declanșatoare, cum ar fi când noul cod este fuzionat în linia principală, un proces numit implementare continuă.

Platforme CI - Există multe platforme de integrare continuă care ajută la gestionarea multor sarcini implicate în procesul CI. Instrumentele populare includ CircleCI, Jenkins, Buddy, Gitlab CI, Travis CI și Codeship.

Integrare continuă vs livrare continuă
Livrarea continuă (CD) este procesul de dezvoltare a software-ului pentru a obține modificări de cod în producție rapid, sigur și cu o calitate superioară, de obicei folosind instrumente pentru automatizarea implementărilor. Echipele de ingineri fac schimbări software-ului lor în cicluri scurte, astfel încât să poată fi testat și lansat mai frecvent. Această abordare permite modificări incrementale, cu costuri și riscuri mai mici.

În dezvoltarea software-ului tradițional, procesul de integrare are loc la sfârșitul unui proiect după ce fiecare persoană își termină munca. Acest proces poate dura mult timp și poate fi frustrant pentru toți cei implicați.

Integrarea continuă este o practică de dezvoltare software care mută faza de integrare mai devreme în ciclul de dezvoltare, astfel încât dezvoltarea, testarea și integrarea codului să aibă loc cu o frecvență mai mare. Echipa de dezvoltare combină modificările de cod într-un depozit central partajat de mai multe ori pe zi pentru a lansa o versiune de produs în orice moment. Acest lucru necesită un proces de integrare reproductibil și automat.

Integrarea continuă și livrarea continuă sunt de obicei asociate ca parte a metodologiei de dezvoltare agilă, atât de mult încât acronimul combinat „CI / CD” este adesea folosit pentru a descrie procesul.

Integrare continuă și experimentare a produsului
Gestionarea unei organizații de experimentare de succes necesită echipa de dezvoltare să lucreze rapid și eficient din cauza necesității de a itera odată ce caracteristicile dvs. au fost utilizate în medii din lumea reală. Semnalizatoarele de funcții vă permit să experimentați cu mai multă încredere și să nu vă faceți griji că trebuie să schimbați infrastructura sau codul dacă doriți să activați sau să dezactivați o caracteristică.

bottom of page