top of page

Segmentarea vizitatorilor

Procesul de împărțire a vizitatorilor dvs. pe site-ul dvs. web pe baza unor criterii specifice, cum ar fi datele demografice sau comportamentul utilizatorilor.

Deoarece segmentarea organizează indivizii în grupuri consistente, este posibil să prezentăm acel segment cu o experiență personalizată - mai degrabă decât să prezentăm o singură experiență largă pentru fiecare individ - la care publicul va răspunde mai pozitiv.

De ce este importantă segmentarea?
Mulți consumatori apreciază experiențele adaptate nevoilor lor și așteaptă din ce în ce mai mult și răspund pozitiv la experiențe personalizate. Segmentarea oferă companiilor posibilitatea de a defini publicurile specifice care le contează și de a prezenta experiențe unice pentru fiecare dintre aceste grupuri.

Segmentarea vizitatorilor vă permite, de asemenea, să vă concentrați asupra celor mai valoroși clienți și clienți. În special, segmentarea poate fi foarte benefică pentru eforturile de marketing externe, deoarece vă va ajuta să vizați și să vă concentrați asupra acelor clienți și clienți cu valoare ridicată. În loc să creați campanii publicitare care să aibă o atracție slabă pentru un public larg, va fi mult mai productiv să creați campanii cu un apel puternic pentru publicul dvs. cel mai apreciat. Vedeți mai jos exemple:

Exemple de segmentare
Bluebird Farms este un angrosist alimentar vegetarian și construiește o campanie publicitară pentru noua sa linie de chili fără carne. În loc să afișați reclame online tuturor, este mult mai bine să identificați segmente care ar fi interesate (proprietari de restaurante vegetariene, bucătari vegetarieni etc.) și să faceți publicitate către aceste segmente.
Attic & Button este un magazin online care vinde îmbrăcăminte și accesorii pentru bărbați clienților din întreaga lume. În loc să ofere fiecărui vizitator pe pagina sa de pornire o singură experiență (de exemplu, o promoție pentru haina de iarnă), Attic & Button poate alege segmente în funcție de locația geografică și, utilizând personalizarea, poate oferi fiecărui segment o experiență specifică pe pagina de pornire (de exemplu, vizitatori din locații fierbinți vezi o promoție pentru costume de baie în timp ce vizitatorii din locații reci văd o promoție pentru paltoane de iarnă).
Tipuri de segmente
În funcție de afacere și industrie, există o serie de moduri în care ați putea dori să vă definiți segmentele. Ei includ:

Atribute demografice:

Vârstă
Gen
Localizare geografică (oraș, stat / provincie, țară etc.)
Denumirea postului / funcția
Rol (cumpărător vs. utilizator)
Atribute comportamentale:

Achiziții recente
Vizitatori noi vs. vizitatori care se întorc
Achiziții noi vs. repetate
Utilizator puternic vs. utilizator ocazional
Tehnologia utilizată:

Tipul browserului
Tipul sursei
Mobil vs. desktop sau pe dispozitiv
Detalii specifice companiei dvs.:

Vizitatori conectați vs. vizitatori deconectați
Campanie PPC / SEM
Oportunități noi vs. deja trimise
Tipuri de planuri sau niveluri de programe de loialitate
Abonați actuali, potențiali și foști

Segmentarea vizitatorilor și testarea divizată
Segmentarea vizitatorilor este o componentă esențială a testării A / B, deoarece vă permite să aruncați o privire mai profundă asupra rezultatelor testului. Segmentarea rezultatelor vă oferă informații valoroase despre diferite grupuri de vizitatori, în loc să analizați pur și simplu rezultatele din întreaga bază de vizitatori. Descoperirea experiențelor care funcționează pentru diferite segmente de public va sta la baza strategiei dvs. de personalizare.

Segmentarea extinde oportunitățile de a explora diferite variații ale site-ului și apoi rafinează rapid aceste variații, având în vedere anumite tipuri de vizitatori ai site-ului. Accesul la date despre performanța oricăror două segmente de vizitatori pentru o anumită variantă - de exemplu, vizitatorii mobili față de vizitatorii non-mobili - vă oferă o perspectivă mult mai detaliată asupra modului în care acele persoane interacționează cu site-ul dvs. web.

De exemplu: Compania dvs. tocmai a produs un videoclip demonstrativ. Doriți să măsurați ce impact are videoclipul de pe pagina principală asupra conversiilor de înscriere.

Așadar, rulați un test A / B pe toți vizitatorii dvs. care opresc pagina de pornire originală fără un videoclip, în comparație cu o variantă cu videoclipul afișat în mod vizibil pe pagina de pornire. Măsurați dacă prezența unui videoclip crește, scade sau nu are impact asupra conversiilor de înscriere. Rezultatele testelor spun că conversiile globale au crescut în variația videoclipului.

Cu toate acestea, pe măsură ce examinați rezultatele, utilizați segmentarea pentru a vedea cum au reacționat anumite segmente de vizitatori la variația videoclipului și ați observat că au crescut conversiile de la vizitatori pe dispozitive non-mobile. Dar ratele de conversie de la vizitatori pe dispozitive mobile și tablete au scăzut. Este posibil ca videoclipul să nu aibă rezonanță cu vizitatorul mobil sau ca formatul de fișier să nu fie redat pe dispozitivele mobile.

Puteți urmări testele care rulează exclusiv pentru vizitatorii dvs. de pe mobil, pentru a vedea dacă ipotezele dvs. despre motivul pentru care videoclipul nu a fost performant pentru vizitatorii de pe mobil este corectă. Aceasta este etapa de rafinare și iterație pentru a găsi tratamentul video optim pentru vizitatorii mobili.

Printr-un ciclu de explorare și rafinament cu segmentare și direcționare, puteți reține un grup uriaș de vizitatori ai site-ului, împărțiți-i în segmente și furnizați o experiență unică fiecărui tip, personalizată în funcție de modul în care fiecare dintre ei va fi cel mai probabil convertit.

bottom of page