top of page
Caută

9 lecții de viață de la Oprah Winfrey
Ce o face pe Oprah Winfrey să fie femeia incredibilă pe care o știm?


Pentru cei dintre voi care nu știți - Oprah Winfrey - cunoscută drept cea mai influentă femeie din lume este o prezentatoare de emisiuni americane, producător de televiziune, actriță, autor și filantrop. Președinte și CEO al Harpo Productions și The Oprah Winfrey Network, povestea de viață a lui Oprah a fost una cu multe greutăți, hotărâre și curaj.


Iată 9 lecții pe care le-am putea învăța și emula de la ea:


1. Fii curajos și înfruntă provocările


„Obții în viață ceea ce ai curajul să ceri.”


Născută dintr-o femeie de serviciu și crescută într-o sărăcie extremă, molestată în copilărie, supusă violului și însărcinată la 14 ani, copilăria lui Oprah pare a fi o poveste de groază. Provenind dintr-un astfel de mediu, Oprah s-a luptat cu hotărâre, învățând să citească la vârsta de trei ani și a descoperit că există o lume întreagă acolo care ar putea fi mult mai bună decât ceea ce trăia.


2. Trăiește-ți visele


„Marele act curajos pe care trebuie să-l facem cu toții este să avem curajul să ieșim din istoria și trecutul nostru, astfel încât să ne putem trăi visele.”


Până la vârsta de 19 ani, Oprah câștigase deja un concurs de frumusețe, obținea un loc de muncă în radio și co-prezenta știrile locale de seară. Oratoria ei și capacitatea extraordinară de a comunica au avut un impact uriaș și ce a urmat au fost zeci de interviuri difuzate pe mai multe canale de difuzare importante din America.


3. Empatizează și fii sincer


„Lidership-ul este despre empatie. Este vorba despre capacitatea de a relaționa și de a te conecta cu oamenii în scopul inspirării și împuternicirii lor în propria viață ”.


Oprah adesea empatiza și plângea împreună cu invitații ei în talk-show-urile sale (The Oprah Winfrey Show), în timp ce îi făcea să mărturisească secrete la televiziunea națională, ceea ce a dus la popularitatea uriașă a emisiunilor ei.


4. Nu te teme de eșec


„De fiecare dată când suprimi o parte din tine sau le permiți altora să te joace mic, în esență ignori manualul pe care ți l-a dat Creatorul tău și îți distrugi singur designul.”


Oprah a lucrat într-o lume predominată de bărbați albi. Ea a folosit fiecare eșec ca o piatră de temelie către succes, în ciuda hărțuirilor și a sexismului cu care și ea a trebuit să se confrunte în viața ei la un moment dat sau altul. Nu a simțit niciodată nevoia de a respecta normele sau de a fi de acord cu orice pentru a mulțumi pe oricine.


5. Lasă trecutul în trecut


„Ai alegerea chiar în acest moment - singurul moment pe care îl ai cu siguranță. Sper că nu ești atât de preocupat de lucruri neesențiale încât să uiți să te distrezi cu adevărat - pentru că acest moment este pe cale să se termine. ”


În cele trei decenii ale emisiunii sale, Oprah a îndemnat întotdeauna femeile să renunțe la trecutul lor și să se miște pentru a face schimbarea dorită în viața lor - să trăiască pe deplin în prezent. După ce a văzut cel mai rău din viață, a fost întotdeauna optimistă și a refuzat să fie doborâtă de obstacole.


6. Acceptă-te pe tine însuți


„Ești gata să încetezi să colaborezi cu o cultură care ne face pe mulți dintre noi să ne simțim inadecvate fizic? Spune-i la revedere criticului tău interior și ia acest angajament de a fi mai amabil cu tine și cu ceilalți ”.


Fiind o femeie neagră cu proporții, Oprah s-a luptat cu probleme de greutate. Într-o lume în care se venera femeia subțire și albă, ea a rămas neînfricată și i-a făcut pe oameni să-și accepte corpul cu garderoba ei la modă, cu limbaj corporal încrezător și senzualitate.


7. Fă-i pe alții fericiți


„Nimic nu mă face mai fericită decât să văd alți oameni în cele mai pure momente de bucurie. Uneori, stau doar și mă gândesc: Ce aș putea face pentru ca cineva să se simtă foarte bine astăzi?”


Unul dintre lucrurile care se remarcă cu adevărat despre Oprah a fost efortul ei constant de a-i face pe ceilalți fericiți. După ce s-a străduit să găsească fericirea în copilăria ei, a simțit că are nevoie de aprobarea tuturor și una dintre modalitățile de a o găsi a fost să îi facă pe ceilalți să se simtă bine.


8. Asumă-ți responsabilitatea!


„Gândește ca o regină. O regină nu se teme să eșueze. Eșecul este un alt pas către măreție ”.


Atunci când Oprah și-a fondat propria companie, Harpo productions, i-a permis să preia în totalitate toate aspectele show-ului ei de televiziune. De asemenea, i-a permis să se diversifice în multe alte domenii fără investiții externe. În acest proces, deși unele dintre deciziile sale au fost rele, ea nu a încetat niciodată să-și asume greșelile, le-a acceptat și le-a rectificat. Oprah are o abilitate extraordinară de a-și urma instinctele și de a ieși întotdeauna învingătoare!


9. Muncește din greu


„Ceea ce știu este că dacă faci o muncă pe care o iubești și munca te îndeplinește, restul va veni.”


Oprah nu a crezut niciodată că norocul se va întâmpla pur și simplu. Luând în considerare miliardele de dolari pe care i-a câștigat; se pare că ea a muncit din greu pentru asta. Lucrează constant, analizează, improvizează și perseverează cu sârguință în a-și folosi talentul pentru a fi în cel mai bun serviciu pentru viață și omenire.


Deși s-a născut și a crescut în condiții de sărăcie cruntă, Oprah și-a depășit condiția devenind unul dintre miliardarii americani.


Dacă te-a inspirat acest articol, nu uita să-l împărtășești și cu ceilați!

Comments


bottom of page