top of page
Caută

Călătoria lui John Paul DeJoria de la om al străzii la miliardar
Experiențele de viață dificile au ajutat la modelarea unora dintre cei mai influenți și de succes oameni. Printre aceștia se numără și John Paul DeJoria, antreprenorul miliardar, cunoscut drept cofondator al companiei de îngrijire a părului John Paul Mitchell Systems și al companiei Patrón Spirits.


DeJoria a fost crescut de mama sa în Los Angeles înainte de a ajunge în sistemul de plasament, când ea nu a mai fost în măsură să-l îngrijească. La un moment dat, a trăit chiar în mașină, în timp ce se străduia să reușească în viață.


DeJoria, în vârstă de 77 de ani, a declarat recent că a decis să își înfrunte provocările în mod direct la începutul carierei sale. „Singurul loc în care puteam merge era în sus”, a spus el.


DeJoria a văzut obstacolele sale economice ca pe o oportunitate de a lucra din greu. Când nu erau bani de mâncare, el vândea felicitări de Crăciun. Când nu putea merge la facultate pentru că nu putea plăti pentru asta, a început să vândă enciclopedii. Nu s-a bazat pe nimeni altcineva. „Dacă te aștepți să îți vină prânzul gratuit, nu vei merge departe și te vei plictisi foarte mult. Du-te acolo și fă ceva. Implică-te ", a spus el.


DeJoria a lansat in 2016 filmul Good Fortune - un documentar care spune povestea de la zdrențe la bogăție, a propriei sale vieți. Fiind cineva care s-a luptat pentru supraviețuire în primii 20 de ani, el are o mulțime de sfaturi pentru generația noastră cu privire la depășirea barierelor, a te ridica după vremuri grele și a găsi succesul.

Acestea au fost lecții pe care le-a învățat înainte de a începe prima sa afacere profitabilă, John Paul Mitchell Systems. DeJoria a învățat despre industria îngrijirii părului când lucra pentru Redken și Fermodyl Hair Care. În cele din urmă a fost concediat de cele două companii.


Succesul lui John Paul Mitchell Systems a fost rezultatul vânzării din gură în gură și al atragerii atenției primului său distribuitor, care a plătit și datoriile pe care firma le avea. De acolo, produsele sale de îngrijire a părului au fost vândute într-o serie de saloane și transformate într-o companie de milioane de dolari după doar doi ani. Tenacitatea sa de a reuși a contribuit la transformarea celor 700 de dolari cu care a început compania, în afacerea de miliarde de dolari pe care o are astăzi.


Iată câteva sfaturi pe care John Paul le oferă celor care îndrăznesc să viseze:


Familiarizați-vă cu respingerea


Unul dintre lucrurile care l-a motivat pe DeJoria la începutul carierei sale a fost capacitatea sa de a depăși respingerea. „Trebuie să fii pregătit în viață pentru o mulțime de respingeri”, a spus el, amintindu-și de perioada când vindea enciclopedii din ușă în ușă. Multe uși, literalmente, i s-au închis în față.


Drept urmare, a ajuns să se aștepte la respingere, care s-a dovedit a fi benefică. „Trebuie să fii la fel de entuziasmat la ușa 51 ca și la ușa 50, chiar dacă toate cele 50 de uși s-au închis în fața ta”, a declarat el.


Nu rămâneți în trecut


A lăsa greșelile sau trecutul să definească de ce sunteți capabili, vă va limita perspectivele.


DeJoria a spus că se concentrează întotdeauna asupra viitorului său. „Când ești în jos, majoritatea oamenilor se gândesc la trecut și la ce i-a adus acolo. Asta nu te va duce nicăieri. Gândește-te care este următorul tău pas. Nu locuiți în trecut - mergeți mai departe ”, a spus el.


Nu va exista niciodată un „moment potrivit”


DeJoria a fondat John Paul Mitchell Systems în 1980 într-unul dintre cele mai proaste medii economice posibile pentru a începe o afacere. Inflația era la maxim, iar șoferii așteptau la cozi interminabile doar pentru a alimenta. DeJoria locuia în mașina lui, complet fără adăpost iar cel ce urma să investească în ideea lui, s-a retras.


Cu toate acestea, DeJoria și partenerul său au decis să continue și și-au început afacerea cu doar 700 de dolari împrumutați și un robot telefonic. JPMS au ales chiar și logo-ul în alb-negru, deoarece pur și simplu nu-și permiteau imprimarea color.


Acest lucru arată doar că nu există niciodată un moment perfect pentru a începe o afacere; este pur și simplu vorba de a profita la maximum de ceea ce ai.


Ca mulți alți antreprenori de succes, John Paul a început de jos, chiar din stradă, iar astăzi se numără printre miliardarii lumii. Dacă nu ai fi oprit de circumsante, tu ce ai face?Comments


bottom of page