top of page
Caută

Călătoria inspirată a lui Richard BransonRichard Branson este un magnat și filantrop englez care deține grupul Virgin. Începând cu Virgin Records, grupul Virgin a avut până acum peste 400 de companii sub umbrela sa. Antreprenor în serie, Branson a dus o viață extraordinară plină de urcușuri și coborâșuri. El și-a îmbrățișat momentele de succes și de luptă și, cu spiritul său neobosit, și-a transformat eșecurile în pași pentru succes.


Branson a avut întotdeauna spiritul de antreprenor în el și o pricepere pentru a câștiga bani. Poate privi o oportunitate acolo unde nu există și o poate transforma într-o afacere de succes. Iconica Virgin Records a fost prima sa aventură, cu începuturile sale umile ca magazin de discuri în Oxfordshire, Anglia. În cele din urmă, eforturile sale în muzică l-au determinat să înființeze Virgin Atlantic și să-și aducă toate companiile sub umbrela Virgin Group. Și astăzi, la vârsta de 71 de ani, continuă să se extindă.


Copilăria


Richard Branson s-a născut sub numele de Richard Charles Nicholas Branson în 1950 în Surrey, Anglia, din Edward James Branson și Eve Branson. În copilărie, nu se descurca bine la școală. Din cauza dislexiei sale, Branson se străduia mereu să țină pasul. A mers de la Școala Scaitcliffe la Școala Stowe, un internat din Buckinghamshire, Anglia. La 16 ani, a decis să renunțe definitiv. Această mișcare neconvențională din punct de vedere social l-a determinat să înființeze Student, o revistă de cultură pentru studenți. Primul număr a apărut în 1966 și a vândut 8.000 de dolari în publicitate și a lansat 50.000 de exemplare gratuit.


Virgin Records


O idee antreprenorială a dus la alta. Reședința sa într-o comună londoneză l-a înrădăcinat în scena muzicală britanică. Acest lucru a dus la nașterea Virgin, o companie de comandă prin poștă care a finanțat revista sa. În cele din urmă, compania a făcut mai mult decât atât. Câștigurile companiei au permis, de asemenea, ca Branson să deschidă un magazin de muzică în Oxford Street, Londra.


Virgin Records a semnat cu Mike Oldfield ca primul său artist în 1973. Piesa lui Oldfield, „Tubuler Bells”, a ocupat topurile din Marea Britanie pentru o uluitoare perioadă de 247 de săptămâni. Succesul uimitor al primului artist pe care Virgin Records l-a semnat arată în mod clar talentul lui Branson de a identifica potențialul. Acest succes a condus la mai multe oferte cu artiști acum emblematici, cum ar fi Rolling Stones, Sex Pistols și Culture Club. Aceste trupe au catapultat Virgin Records printre cele mai importante companii de discuri din întreaga lume.


Virgin Records, însă, nu a reușit să-și susțină succesul atât de mult timp. Compania avea probleme financiare și era pe linia de plutire. În 1993 Branson a trebuit să-l vândă către THORN EMI pentru 1 miliard de dolari. Cu toate acestea, înainte de acest obstacol, Branson a adăugat două companii de turism sub grupul său: Voyager Group și Virgin Atlantic. Primul său magazin din Oxford Street s-a înmulțit în cele din urmă într-o serie de magazine Virgin.


Vânzarea Virgin Records nu a fost ușoară pentru Branson. A fost văzut plângând după semnarea contractului. Dar nu a lăsat pierderea să-l oprească să urmărească alte realizări în industria muzicală. În același an al vânzării, a deschis Virgin Radio. Trei ani mai târziu a reușit să înființeze V2, a doua sa companie de discuri care a semnat artiști precum Tom Jones și Powder Finger.


Pe lângă faptul că a trebuit să vândă Virgin Records, Branson a suferit și alte eșecuri în afaceri, cum ar fi Virgin Cola, Virgin Cosmetics și Virgin Brides. Virgin Cola este cel mai popular chix, capturând doar 0,5% din cota de piață din SUA. Compania a trebuit să înceteze să producă băutura în 2012. Produsele Virgin Cosmetics au variat de la articole de uz casnic, bijuterii și produse de înfrumusețare. Produsele cosmetice au fost vândute online și în magazinele Virgin. Virgin Brides a fost o afacere de scurtă durată, deschizând diferite locații în Anglia în 1996. Ultimul magazin a fost închis în 2007.


Toate aceste firme au fost inchise dar demonstrează cu adevărat spiritul de neoprit pe care Branson îl are. Niciodată nu a intrat în carapace; mai degrabă, a învățat din fiecare eșec al său și l-a folosit ca o piatră de temelie pentru succesul viitor. De asemenea, capacitatea sa de a inova fără teama de a pierde i-au asigurat cheia către succesul de care se bucură astăzi.


De la muzică la mass-media, finanțe, spațiu cosmic și orice altceva


Branson și-a diversificat afacerile și a adăugat o companie aeriană, Virgin Atlantic, în 1984. El a închiriat primul său 747 pentru a zbura de la New York la Gatwick, făcându-l pe Virgin Atlantic să concureze cu British Airways. Alte companii mari ale sale includ Virgin Media, Virgin Money și chiar Virgin Trains. Toate companiile sale se încadrează în Virgin Group, care include peste 200 de companii răspândite în întreaga lume, în țări precum Canada, Australia, SUA, părți din Asia, Europa și Africa de Sud.Aventuri în spațiu și călătorii de mare viteză


Datorită abilității sale de a privi înainte și de a continua să avanseze, nu este o surpriză faptul că Branson a colaborat cu Scaled Composites pentru a înființa The Spaceship Company. Compania SpaceShip este o companie Virgin Galactic pe care Branson a înființat-o pentru a-și putea continua visul de a explora spațiul și de a aduce acea experiență mai multor indivizi.


Această afacere arată capacitatea lui Branson de a merge mai departe, în ciuda eșecurilor din trecut. În 2014, primul zbor de testare a distrus nava originală. În 2018 însă, SpaceShipTwo (SS2) de la Virgin Galactic a realizat cu succes primul zbor de test al sistemului de reintrare atmosferică a navei. Virgin a promis că SS2 ar putea găzdui șase pasageri și doi piloți. Dimensiunea navei spațiale ar oferi, de asemenea, experiența gravitației zero în afara scaunului și ferestrele mari pentru ca pasagerii să se bucure de priveliște.


Branson se uită mai departe în viitor cu investiția sa în Hyperloop One, o companie care construiește transporturi de mare viteză și poduri de marfă care se deplasează cu 250 de mile pe oră.


Filantropul


Călătoria incredibilă a lui Branson nu se referă doar la crearea bogăției, ci și la punerea ei în sprijinul societății. Branson crede în a da înapoi. El a început prima sa organizație caritabilă când avea doar 17 ani. Branson a fost un filantrop obișnuit în organizațiile de caritate educaționale care lucrează în țările africane. Mai mult, el a promis 3 miliarde de dolari în următorii zece ani pentru a aborda problema arzătoare a încălzirii globale.


Povestea lui Branson demonstrează că eforturile neîncetate, învățarea din greșeli, descoperirea constantă pe sine și perseverența duc la un mare succes și progres al indivizilor și al societății. Spiritul său arată, de asemenea, că erorile din trecut sunt doar motive în plus pentru a merge mai departe și a te aventura în noi realizări.

コメント


bottom of page