top of page
Caută

Jeff Bezos - valorile din spatele amazon.com
Antreprenorul și pionierul comerțului electronic Jeff Bezos este fondatorul și CEO-ul companiei de comerț electronic Amazon, proprietarul The Washington Post și fondatorul companiei de explorare spațială Blue Origin. Proiectele sale de afaceri de succes l-au făcut unul dintre cei mai bogați oameni din lume.


Născut în 1964 în New Mexico, Bezos a avut o dragoste timpurie pentru computere și a studiat informatica și ingineria electrică la Universitatea Princeton. După absolvire, a lucrat pe Wall Street, iar în 1990 a devenit cel mai tânăr vicepreședinte senior la firma de investiții D.E. Shaw. Patru ani mai târziu, Bezos a renunțat la locul de muncă pentru a deschide Amazon.com, o librărie online care a devenit una dintre cele mai mari povești de succes ale internetului.


Bezos a deschis Amazon.com, numit după fluviul sud-american, la 16 iulie 1995, după ce a cerut la 300 de prieteni să-i testeze site-ul. În lunile care au urmat lansării, câțiva angajați au început să dezvolte software cu Bezos în garajul său; în cele din urmă au extins operațiunile într-o casă cu două dormitoare dotată cu trei microstații solare.


Succesul inițial al companiei a fost gigantic. Fără promovarea presei, Amazon.com a vândut cărți în Statele Unite și în alte 45 de țări în decurs de 30 de zile. În două luni, vânzările au ajuns la 20.000 de dolari pe săptămână, crescând mai repede decât Bezos și echipa sa și-au imaginat.


Amazon.com a devenit publică în 1997, determinându-i pe mulți analiști de piață să pună la îndoială dacă compania ar putea să își păstreze poziția atunci când comercianții cu amănuntul tradiționali și-au lansat propriile site-uri de comerț electronic. Doi ani mai târziu, start-up-ul nu numai că a ținut pasul, ci și a depășit concurenții, devenind un lider în comerțul electronic.


În septembrie 2018, Amazon a fost evaluat la peste 1 trilion de dolari.コメント


bottom of page