top of page
Caută

Molly Bloom: de la faliment la speaker inspirațional
Molly Bloom speaker, antreprenor și autor al bestseller-ului Jocului lui Molly, carte ce a fost adaptată într-un film care descrie adevărata ei poveste de viață. S-a născut pe 21 aprilie 1978 și a crescut în Loveland, Colorado, în Statele Unite alături de tatăl ei Larry Bloom, care era psiholog clinic și profesor la Universitatea de Stat din Colorado.


Molly Bloom a fost studentă la Universitatea din Colorado, unde a obținut o diplomă de licență fiind specializată în științe politice.


Bloom a fost fost schior olimpic. Char Bloom, mama ei, a cultivat dragostea de a schia către Jeremy Bloom, fiul ei, care era de asemenea schior olimpic profesionist, și Molly Bloom, fiica ei. Char a fost instructor de schi și snowboard și și-a învățat copiii să schieze de la o vârstă fragedă.


Molly s-a clasat odată pe locul al treilea în Cupa Nord-Americană pentru schiori, ceea ce a făcut-o să se apropie mai mult de realizarea viselor sale olimpice. Era foarte hotărâtă să fie campioană olimpică, dar într-o zi, în timpul antrenamentului obișnuit pentru Jocurile Olimpice, a suferit o accidentare atât de gravă încât nu mai putea concura la Jocurile Olimpice și nici nu mai putea schia competitiv vreodată . Acesta a fost sfârșitul carierei sale atletice.


Molly Bloom se simțea frustrată, pe măsură ce fratele ei excela în lumea schiului. Prin urmare, a decis să se mute din casa părintească.


După accidentarea gravă care i-a spulberat visele olimpice, Molly s-a mutat în Los Angeles, California, în 2004. A lucrat ca barman în multe cluburi de noapte, iar mai târziu s-a angajat permanent la The Viper Room. Într-o noapte, Tobey Maguire, s-a apropiat de Darin Feinstein, unul dintre proprietarii The Viper Room și au discutat despre găzduirea unui joc de poker în subsolul clubului.


Zis și făcut, jocurile au început în doar câteva zile. Chelnerița din LA, Molly Bloom, se ocupa de nevoile jucătorilor, cum ar fi servirea băuturilor și gestionarea localului. La scurt timp a învățat cum să gestioneze astfel de jocuri și a cunoscut o mulțime de jucători de poker care obișnuiau să îi lase bacșiș.


În 2007, Molly Bloom a devenit un antreprenor accidental al jocului de poker underground. Ea și-a fondat compania de evenimente și catering, cunoscută sub numele de Molly Bloom Inc. Avea să găzduiască turneele de poker în hoteluri de cinci stele și să adune mii de dolari într-o singură noapte. În ciuda recesiunii din 2008, antreprenorul de poker Molly Bloom a reușit să găzduiască turneele în case private de lux și suite cu facilități rafinate, cum ar fi Astor Place și Plaza Hotel din New York.


În afară de actorul Tobey Maguire, care a fost printre primele vedete care au jucat la turnee de poker, Molly Bloom a reușit să atragă mulți jucători care erau celebrități de la Hollywood la jocurile de poker cu mize mari în restaurante exclusive. Molly Bloom a găzduit cel mai exclusivist joc de poker de la Hollywood. Celebrități precum Leonardo DiCaprio, Alex Rodriguez, Mary Kate și Ashley Olsen, Phil Ivey, Rick Salomon, Matt Damon, Alec Gores, printre mulți alții, au participat la turneele ei de poker.


Căderea lui Molly a început în 2010, când a fost amendată cu 116.133 dolari pentru că nu a plătit impozitele datorate pentru evenimentele sale din New York. De atunci lucrurile au început să se destrame pentru prințesa de poker de la Hollywood.


În 2011, unul dintre jocurile lui Molly Bloom a fost închis întrucât unul dintre jucători, Bradley Ruderman, conducea o afacere Ponzi Scheme; amândoi au fost luați la audieri din cauza numeroaselor tranzacții bancare dintre ei. Cu toate acestea, Bloom a negat faptul că a fost implicată în oricare dintre activitățile ilegale ale jucătorului și a fost eliberată fără acuzații.


În ​​aprilie 2013, a fost arestată împreună cu alte 33 de persoane pentru că a participat la evenimente de joc de poker subteran. Investigațiile schemei Ponzi au fost cele care i-au dezvăluit afacerile și au condus la eventuale arestări și condamnări. Molly a primit o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare, 6 ani de supraveghere după eliberare și o amendă de 1,5 milioane de dolari.


Un an mai târziu, în 2014, datorită sfaturilor lui Jim Walden, avocatul acesteia, a pledat vinovată de acuzațiile de practicare jocurilor de poker subteran ilegal și, prin urmare, a fost condamnată la o perioadă de probă de un an și a primit o amendă de 1000 USD. De asemenea, ea a trebuit să facă servicii comunitare timp de cel puțin 200 de ore în perioada de probă de 1 an.


Molly a fost în faliment însă a rămas cu lecții despre care a decis să scrie într-o carte.

Prima ei carte se numește Molly’s Game și a fost publicată în 2014. Este o memorie a experienței sale de viață din lumea pokerului underground, unde milioane de dolari au fost câștigați și pierduți de vedete și magnați.


În carte, ea vorbește și despre lecțiile învățate când toată cariera sa de manager de turnee de poker a căzut după ce guvernul SUA s-a implicat.


Astăzi, Molly Bloom este un spekaer inspirațional foarte căutat. Ea a fost invitată la mai multe emisiuni precum The Ellen Show, Los Angeles Times, NPR, Vulture și Fortune’s Most Powerful Women pentru a vorbi despre viața ei și despre ceea ce a învățat până acum.


Adesea le vorbește tinerilor antreprenori oferindu-le sfaturi despre cum să-și crească afacerea, lecții pe care le-a învățat din lumea pokerului. De asemenea, vorbește despre cultivarea unei mentalități câștigătoare și despre ceea ce este necesar pentru a câștiga în viață, împărtășind din experiența ei de schi.


Deși a pierdut de 2 ori în viață, la 2 joucuri diferite, Molly s-a reinventat și a luat ce a fost mai bun din ambele experiențe.

bottom of page