top of page
Caută

Servicii de marketing pentru industria HoReCa
Dintre toate sectoarele din economie, niciunul nu este afectat de tendințele digitale la fel de mult ca industria ospitalității. Majoritatea clienților din această industrie sunt turiști, care petrec multe ore online căutând locuri de vizitat, hoteluri de rezervat și restaurante unde să ia masa. Prin urmare, marketingul digital a devenit cel mai bun mod de a intra în contact cu clienți potențiali, a crea unui brand și a dezvolta un grup de clienți fideli.


În industria ospitalității, există multiple strategii de marketing care s-au dovedit a fi eficiente pentru majoritatea afacerilor. Acestea includ:


1. Marketing de conținut


Marketing-ul de conținut, sau content marketing, este cea mai simplă, dar eficientă strategie, care funcționează bine, în special pentru hoteluri. Aceasta implică crearea de conținut, cum ar fi fotografii, videoclipuri, articole și postări pe rețelele de socializare, care nu promovează neapărat afacerea, ci generează interes pentru aceasta. Este un mod subtil de a informa consumatorii că afacerea ta există și că ar trebui să o ia în considerare. De asemenea, este bun pentru păstrarea clienților, deoarece îi ține la curent cu serviciile tale.


Problema cheie a acestei strategii este de a crea conținutul corect. Trebuie să fie captivant pentru a atrage publicul.


2. SEO


SEO, sau optimizarea motoarelor de căutare, este o strategie de marketing care are ca scop îmbunătățirea clasamentului pe paginile cu rezultatele motorului de căutare. În prezent, peste 80% din traficul pe internet provine de la motoarele de căutare. Deci, dacă un potențial client caută „hoteluri la prețuri accesibile în orașul Timișoara”, este probabil ca acesta să facă clic pe unele dintre rezultatele care apar în prima pagină cu rezultate.


Dacă site-ul companiei tale se situează oriunde în acest interval, cel mai probabil vei obține traficul respectiv și vei converti persoana respectivă în client. Atât de important este marketingul SEO.


Strategia în sine implică o mulțime de lucruri tehnice. Pentru început, ai nevoie de studii de piață cu privire la cuvintele cheie utilizate de clienții care caută serviciul tău. Apoi, trebuie să încorporezi cuvintele cheie în mod corespunzător în conținutul site-ului. De asemenea, trebuie să folosești titluri și subtitluri și să incluzi meta-conținut care să faciliteze asocierea site-ului cu acel cuvânt cheie de către motoarele de căutare.


În plus, SEO necesită conținut de calitate: text, imagini, videoclipuri și chiar muzică. Este o strategie care are adesea nevoie de expertiză în marketing digital.


3. SEA (Search engine advertising)


A ajunge în partea de sus a paginilor cu rezultate ale căutării, poate fi o sarcină plictisitoare și consumatoare de timp. Pe de altă parte, SEA, publicitatea motoarelor de căutare, îți permite să realizezi acest lucru aproape instantaneu. Pentru fiecare pagină cu rezultate, există rezultate organice și rezultate plătite. Căutările plătite implică efectuarea de plăți către motoarele de căutare, cum ar fi Google, astfel încât site-ului tău să apară primul ori de câte ori cineva caută un anumit cuvânt cheie.


Publicitatea în motoarele de căutare necesită, de asemenea, o mulțime de informații tehnice. În primul rând, trebuie să identifici cuvintele cheie potrivite căutate de potențialii clienți, cum ar fi „cele mai bune spa-uri din București”. În al doilea rând, obținerea de spațiu publicitar pe motoarele de căutare implică un război de licitare. Multe companii sunt în același loc. Prin urmare, trebuie să-ți optimizezi site-ul pentru a îndeplini toate cerințele necesare pentru a-ți întrece concurenții.


4. Extinde-ți prezența pe social media


În medie, utilizatorii de internet își petrec 30% din timpul online pe site-urile de socializare. Prin urmare, este un loc minunat pentru publicitatea serviciului tău. Acest lucru este valabil mai ales pentru companiile din industria hotelieră, deoarece social media este un loc perfect pentru a discuta și a împărtăși amintiri distractive din vacanțe.Prin urmare, strategia de marketing pentru rețelele sociale poate viza relcame pe Facebook, Instagram sau LinkedIn. Aceste campanii vor implica utilizarea textului și a conținutului captivant, precum și fotografii, gif-uri sau videoclipuri.


5. Marketing prin e-mail


În ciuda faptului că este o tehnică mai veche de marketing digital, este încă eficientă. În industria HoReCa, aceasta servește ca o modalitate bună de a reține clienții. Prin e-mailuri, îți poți anunța în mod regulat clienții cu privire la noi produse și oferte. Poate fi vorba despre tururi viitoare, evenimente care se întâmplă în localitatea ta și chiar oferte speciale pentru serviciul tău. În acest fel, poți menține un flux constant de clienți.


Marketingul prin e-mail necesită creativitate. Adesea implică trimiterea buletinelor informative săptămânale sau lunare, care trebuie să conțină informații interesante și captivante care să îi influențeze pe clienți să cumpere serviciile tale.


6. User Experience (Experiența utilizatorului)


Majoritatea acestor strategii de marketing digital implică atragerea de vizitatori pe site-ul companiei tale. Cu toate acestea, experiența pe care o primesc pe site este cea care determină dacă un vizitator va face sau nu o achiziție sau dacă va vizita din nou site-ul.


Studiile au arătat că experiența proastă a utilizatorului va reduce probabilitatea ca un client să cumpere cu 60%. Pe de altă parte, clienții care beneficiază de o bună experiență de utilizare au cu 90% mai multe șanse de a revizita site-ul și de a face o altă achiziție. Atât de importantă este experiența utilizatorului.


Experiența bună a utilizatorului este determinată de mai mulți factori. Pentru început, designul și aspectul web ar trebui să fie captivante și intuitive. În același timp, platforma ar trebui să funcționeze bine pe computere, precum și pe telefoane mobile și tablete. Toate acestea sunt sarcini gestionate de agențiile de marketing digital.În concluzie, marketingul digital este viitorul marketingului, în special în industria ospitalității. Clienții apelează la internet pentru a găsi servicii precum hoteluri, restaurante, spa-uri și alte servicii recreative. Cu o bună strategie de marketing digital, poți ajunge cu ușurință la toți acești potențiali clienți și poți construi o bază de clienți loială pentru afacerea ta.


Iar dacă ai nevoie de ajutor, la NION avem un pachet special creat pentru industria HoReCa. Programează o sesiune gratuită cu un expert și află cum te putem ajuta.

Comentarios


bottom of page