top of page
Caută

Servicii de marketing pentru magazine online de electronice
Industria bunurilor electronice este una dintre industriile cu o evoluție rapidă și extrem de inovatoare. Marii producători de produse electronice creează în mod regulat următorul cel mai bun gadget, de fiecare dată făcându-și produsele mai ușor de utilizat, mai avansate și dezvoltând modalități de a-și ajuta sau distra clienții.


Industria electronică joacă un rol imens în sectorul comerțului electronic, 43% din aceste achiziții fiind făcute online. Pe o piață atât de diversificată și competivitcă, este important ca strategia de marketing a magazinului tău online de electronice să fie eficientă și actualizată la trendurile actuale.


În acest articol vom explora 5 lucruri pe care le poți implementa chiar astăzi pentru a îmbunătăți strategia de marketing a magazinului tău online de electronice.


1. Branding și design

A-ți construi un brand este important din mai multe puncte de vedere. În primul rând, cumpărătorii îți vor recunoaște brandul și îl vor vedea ca pe un semn de familiaritate și siguranță. Asigură-te că design-ul reflectă ceea ce vinzi. Având în vedere concurența, vei dori să te distingi de aceștia și să-ți poziționezi magazinul online ca fiind locul evident în care poți cumpăra bunuri electronice.


În ceea ce privește site-ul web, nu uita să creezi încredere incluzând o mulțime de review-uri ale cumpătrătorilor și să evidențiezi siguranța procesului de plată. Îți recomandăm să ai și un certificat SSL.


2. SEO


SEO reprezintă optimizarea motorului de căutare. Un bun SEO va clasa magazinul tău online de electronice mai sus în motoarele de căutare, oferind astfel vizibilitatea de care are nevoie.


Intră în mintea clientului tău - cum vorbește despre produsele tale și ce vrea să știe?


Acordă atenție conținutului de pe pagina web. Conținutul de pe pagină se referă la titluri și descrieri ale produselor, imagini, blog sau orice alt conținut pe care îl ai. Dorești să te asiguri că acesta folosește în mod natural limbajul pe care îl folosesc clienții tăi atunci când caută produse conexe și răspunde la întrebările lor.


Meta tags sunt importante, de asemenea. Etichetele de titlu, care sunt ca titlurile unui motor de căutare, ajută motorul de căutare să afle despre ce este vorba în fiecare pagină. Fiecare pagină a site-ului web ar trebui să aibă propria etichetă de titlu unică. Meta descrierile sunt scurte rezumate ale fiecărei pagini. Când site-ul tău apare pe o pagină cu rezultatele motorului de căutare, utilizatorii vor vedea eticheta din titlu și meta descrierea înainte de orice.


Iată câteva idei de articole pentru componenta de blog din strategia de SEO:


 • Răspunsuri la întrebari frecvente legate de magazinul și produsele tale

 • Update-uri legate de produsele tale

 • La ce să fii atent când vrei să cumperi X

 • Cum să montezi pas cu pas

 • Cum să folosești produsul în siguranță

 • Ce electronice să nu lipsească din casa cuiva

 • Unboxing produse noi

 • Ghidul tău când alegi un anumit produs

 • Ce cadouri le-ar plăcea părinților tăi de Crăciun

 • Interviu cu influenceri din nișă

 • Cum arată o zi la biroul tău

 • Mituri din industrie

 • Comparații între produse asemănătoare și cum îl alegi pe cel potrivit3. Google Ads


Folosirea Google Ads pentru marketingul cu motorul de căutare îți oferă posibilitatea de a licita pe cuvinte cheie, astfel încât să poți apărea primul în paginile cu rezultatele. Obținerea râvnitului „loc de top” este ceea ce înseamnă optimizarea motorului de căutare - dar, cu siguranță, Google Ads va apărea în continuare primul.


Marketingul cu motoare de căutare este o modalitate excelentă de a face publicitate site-ului tău web, deoarece nu necesită niciun design și poate fi foarte eficient în generarea de trafic nou. Vei obține rezultate în timp real și îți poți ajusta strategia campaniei pe baza performanței.


4. Social media

A avea o prezență pe rețelele sociale te ajută să creezi încredere în fața publicul tău și îți oferă posibilitatea de a-ți prezenta produsele și de a încuraja urmăritorii să cumpere din magazinul tău online. Acest lucru te poate ajuta să crești vânzările, precum și valoarea oferită clienților tăi.


Gândește-te cum poți utiliza o platformă pentru a-ți afișa produsele și abilitățile. De exemplu, Instagram este o platformă care utilizează predominant imagini, extrem de eficientă pentru produsele vizuale. YouTube este al doilea cel mai mare motor de căutare din lume și este minunat pentru prezentarea videoclipurilor. Facebook este excelent pentru noutăți și interacțiunea cu clienții.


Atunci când alegi pe ce platforme să te concentrezi, gândește-te unde petrece timp publicul tău țintă.


5. E-mail marketing


De obicei, cei care se înscriu la newsletterele unui magazin cu produse electronice fac parte din una dintre următoarele categorii:


 • Se abonează din reflex după o comandă

 • Descarcă un material educativ și se așteaptă să primească același tip de materiale în continuare. Din această categorie fac parte instalatorii, distribuitorii sau alte magazine.

 • Cei care stau cu ochii pe reduceri


Cand oamenii se înscriu la newsletter, se așteapta să primească cel putin un mail din partea firmei, la un interval de timp constant. Conținutul acestuia depinde de cui din lista de mai sus te adresezi.


Poți trimite newslettere segmentate, care să răspundă fiecarui segment în parte. Sau poți trimite același email cu un conținut variat, din care să îți aleagă fiecare ce dorește.


Industria electronică este una interesantă, cu o mulțime de produse noi de oferit clienților. Crește în fiecare an și din ce în ce mai mulți oameni apelează la internet pentru a găsi oferte.


Cu un nivel ridicat de concurență, este important să simplifici procesul de cumpărare, să prezinți încredere și să oferi servicii de înaltă calitate.


Iar dacă ai nevoie de ajutor cu marketingul online, la NION avem un pachet special pentru tine. Contactează-ne și programează o sesiune gratuită cu un expert!
Comments


bottom of page